Rich Dad Barcelona

Club de Inversiones, Negocios y Desarrollo Personal en Barcelona

Una situació d'endeutament amb pressió de temps definitivament és una cosa estressant, però, és important que ho prenguis com una "prova de foc" a la teva corba d'aprenentatge financer.

El gran problema de moltíssima gent, és que fan cas omís de les tres lletres clau en les finances personals: OOC (Organització, Ordre i Control).

En principi, és important dir-te que si per endavant no aprens les regles bàsiques del joc dels diners, serà molt difícil que avançis financerament.

Vull dir que si no aprens a gatejar, segurament et costarà molt començar a caminar i això es pot notar en el fet que si no has dominat l'art de gatejar, per això t'estàs ensopegant constantment en pretendre començar a caminar.

Has d'aprendre a ser una persona amb una situació financera quotidiana o domèstica, mitjanament resolta, ja que és l'única manera de que comencis a moure el teu excedent d'efectiu (provinent de la formació d'un fons d'inversió) en negocis o inversions amb un grau de complexitat ascendent.

No obstant això, hi ha massa casos on la gent inverteix sense mesurar riscos, sense tenir resolta la seva situació financera, sense tenir ingressos actius inicialment, sense saldar els seus deutes, sense formar-financerament, sense llegir i practicar.

Aquest és el gran problema, perquè en un mitjà a llarg termini, a mesura que aquestes persones plantegen oportunitats d'inversió, es donen compte que no poden lluitar amb les seves pròpies finances i per tant, els caurà tot el rigor de persones defraudades.

Per això mateix, penso que necessites posar en ordre la teva vida financera i enfocar-te en el que vols aconseguir (no desestimis aquest punt perquè és extremadament important).

En general, les persones endeutades, s'enfoquen en els seus deutes, i aquest excés d'atenció fa que perdin la perspectiva del que és realment important.

Si tu tens un deute alta (que ha de ser coberta en un curt termini, és a dir entre avui i un any calendari per exemple), no has de enfocar en el deute com a tal, sinó que cada dia a partir d'avui, has de enfocar a generar ingressos i administrar amb eficiència.

Mai podràs resoldre una situació d'endeutament seriós, amb només diners, tot i que els diners òbviament és la base. Una situació d'endeutament seriós, has de resoldre amb intel.ligència financera, valor i enfocament, per tant, el primer que has de fer és dissenyar un pla d'acció.

Un pla d'acció immediat s'ha de basar en el següent:

- Generar ingressos actius (en el teu cas, és un tema resolt?)

Mai la quantitat de diners pot derrotar a la intel.ligència financera, per tant, si generes diners, has de tornar més intel.ligent amb el mateix a partir d'avui.

- Administrar aquests ingressos actius

Independentment de que sentis que et van a "tallar el coll a l'alba" necessites menjar, pagar habitatge i vestir. Sense aquestes tres necessitats bàsiques cobertes serà molt difícil que avançis.

Una correcta administració del poc o molt que guanyis (a partir d'aquest mes), et traurà en menys temps del que t'imagines del mal pas financer en el qual et trobes, ja que et permetrà cobrir les despeses quotidians (menjar, alquier, vestimenta , etc), et permetrà Capacitar-te, et permetrà distreure't (no molta gent entén la importància de distreure's sanament en situacions d'estrès), et permetrà realitzar donatius (quant més deus, més disposat has d'estar a ajudar a altres), i el més important: et permetrà estalviar i et permetrà crear un fons d'inversió.

Quan tu maneges els teus ingressos en base a diferents fons destinats a cobrir diferents aspectes, t'alliberes d'aquesta "mala pràctica" que significa "fer servir els teus diners en bloc" és a dir, avui tinc 1.000 a les meves mans, i començo a "gastar" els 1000 sense cap planificació prèvia ...

= = = = =
Una cosa que m'ha comentat molta gent i que em deixa bastant sorprès (ara que ja vaig aprendre a manejar els meus diners), és el següent: "Tots els diners que guanyo, el dedico a gastar sense cap control"

Això s'anomena "gastar en bloc", sense planificació prèvia ...
Aquests diners, hauria de ser utilitzat de la següent manera: Un percentatge per cobrir les teves despeses quotidianes d'almenys 6 a 12 mesos. Un altre percentatge per Capacitar-te (és increïble, però no invertim en el nostre propi aprenentatge), un altre percentatge per a la teva recreació personal, un altre percentatge per a els teus donatius (llei irrenunciable en el món financer) i finalment, un percentatge per estalviar (segons recomanacions del gran Rockefeller , el teu fons d'estalvi hauria de usar-se també per pagar deutes) i un percentatge per invertir.

Llavors, el que tot això ha mostrat és que "indubtablement" has hagut de fer alguna cosa malament, i això es deu a una simple "ignorància financera" com afectuosament es coneix, però que té uns efectes devastadors en gran part de la població mundial .
= = = =

T'identifiques amb alguna de les següents situacions?:
  • deus prou diners a moltes persones i institucions (uns més agressius i exigents que altres)
  • Estàs pressionat pel factor temps i perquè no veus que els teus ingressos superin les despeses
  • Tens ansietat i temor
  • Busques una solució ràpida que t'alliberi de la situació
Aquest últim punt, lamentablement, no podrà ser resolt de forma molt ràpida (necessites almenys un any complet per a cobrir deutes des de les més urgents fins les menys exigents).

De tota manera, el més important és que "parlis seriosament amb els teus creditors" i li plantegis una solució (ja saps que a partir d'avui has de fer servir els teus diners que t'ingressa de manera més prudent, així que aquest punt et pot generar la suficient confiança per parlar "cara a cara".

Una solució pot ser la següent: Els pròxims tres mesos, cobreixes les despeses de manera normal i pagues un percentatge de la quantitat deguda. És millor pagar un percentatge petit a no pagar res ...

Òbviament no conec els teus números, no sé quant generes, no sé encara com podries administrar en percentatges de la millor manera possible.

Tampoc sé a quant pujen els teus deutes i quins són els casos més urgents i quines no, però més o menys et dono un paràmetre perquè comencis a movilizarte ...

En resum: fes un alt i posa't en una situació en la qual estàs disposat a sortir d'aquesta situació financera caòtica (agradable per l'aprenentatge que t'espera), resolent els errors del passat i bolcant la teva experiència i aprenentatge en els teus actes del present i del futur ...

Tot el que t'he dit fins ara, són idees a l'aire que poden materialitzar-se si les poses en pràctica. No aconseguiràs res si no t'arremangues la camisa i entres en acció ...

Tampoc puc deixar d'aconsellar que et tractis de motivar cada dia amb missatges inspiradors (tenim molt material en el Club)

Cada dia tenim milers de pensaments i la majoria són negatius, per tant, són aquestes situacions les que demanadan esforç de la teva part per començar a "madurar la teva ment" i gravar-la a foc que tu tens tota la capacitat, tota la velentía i totes les ganes de sortir airós d'aquesta situació que ningú més que tu provocò.

El punt neuràlgic és el "factor temps" endeutar-te et va prendre temps, per tant no vulguis que alguna cosa que es va anar creant al llarg del temps es resolgui demà.

És el mateix cas d'aquelles persones que van guanyar molt de pes en els darrers cinc anys, i volen veure's "estupendes" l'estiu vinent. Si no impossible, massa difícil.

Veu on les persones que deus diners, molt disposat, amb una actitud envejable, amb una poder intern que ni sabies que tenies, mira als ulls i dóna'ls un fort encaixada de mans. Seguidament digues que la situació es va sortir de les teves mans, però que estàs disposat a resoldre principalment perquè segueixin confiant en tu.

Aquesta gent inicialment va confiar en tu, i si no poses remei a la situació, aquesta confiança podria desaparèixer, i això és el més difícil de recuperar. Els diners va i ve, però la confiança és molt difícil de recuperar, una vegada que l'has perdut.

No dubtis a mostrar els teus números per fer apreciacions més precises. Dóna-li amb tot i no desisteixis un sol dia a aconseguir el teu objectiu.

Visitas: 60

Comentario por Carlos Llorens el mayo 23, 2011 a las 3:26pm
Et felicito Franco per a la teva senzillesa formativa. Enhorabona.
Comentario por Franco Mendoza el mayo 24, 2011 a las 5:17am
Merci @Carlos, segueixo treballant i millonarant.

Comentar

¡Necesitas ser un miembro de Rich Dad Barcelona para añadir comentarios!

Participar en Rich Dad Barcelona

Sobre

Miembros

Curso de Finanzas Personales

APRENDE A INVERTIR

Foro

Nuevo evento

Iniciada por Belén C.Muñoz en Rich Dad Barcelona. Última respuesta de Xabier Santesteban Ziganda 11 Sep 2018. 1 Responder

que opinan de los coatch de rich dad?

Iniciada por Juan Fierro en Rich Dad Barcelona. Última respuesta de Xabier Santesteban Ziganda 2 Feb 2018. 1 Responder

ABUELO RICO. PAPA POBRE.

Iniciada por Olemio Meni Gup en Rich Dad Barcelona 29 Abr 2017. 0 Respuestas

Saludos a toda la comunidad!!!

Iniciada por Pedro Rivero en Rich Dad Barcelona. Última respuesta de DAVID VÁZQUEZ VIDAL 23 Nov 2016. 2 Respuestas

Tablero de juego

Iniciada por Jordi Tel en Rich Dad Barcelona. Última respuesta de Franco Mendoza 18 Sep 2016. 1 Responder

© 2024   Creado por Dimitri Uralov.   Tecnología de

Emblemas  |  Reportar un problema  |  Términos de servicio